Verhuisstress

Hoe duur zijn gordijnen? Waar haal je van die raamstickers?

Zesde verhuizing in zes jaar. Dat moet appeltje eitje worden deze keer. En als het goed is wordt het ook nog eens de laatste keer, zit ik de komende paar jaar gebakken.

Ik heb een hekel aan verhuizen en toch blijf ik het maar doen. Ik snak naar een eigen, vast plekje. En toch blijf ik maar schipperen tussen woonplaatsen en huizen. Nu is het eindelijk voorbij. En met al die verhuiservaring zal het zo klaar zijn.

Stress. Mijn gordijnen passen niet. Hoe duur zijn gordijnen? We hebben van die raamstickers nodig want iedereen kijkt de hele tijd naar binnen. Waar haal je van die raamstickers? Wanneer kunnen we verhuizen? Ga die kar nou huren, zegt Vader. Kar besteld. We kunnen de auto van mijn vader misschien niet lenen die dag, zegt Vriend. In mijn auto past niks, zegt Vriend.

Maar we gaan hoe dan ook verhuizen die dag. De datum is geprikt.

Zullen we de meubels een nieuwe laag verf geven? Hoeft van mij niet. Wat vind je van die raamstickers? Prima. Wanneer ga jij je spullen verhuizen? Geen idee.

Heeft de eigenaar die muur nu al geverfd? Jezus wat is de vloer vies van de bouwvakkers. Moeten jullie zelf maar even op de knieƫn om het schoon te maken, zegt Eigenaar.

“Ze hebben me dan wel aan een huis geholpen maar wat heb ik een hekel aan makelaars”

Makelaarskosten, borg, 1 maand huur. Er blijft geen geld over op de rekening. En dan moeten we die gordijnen nog kopen.

Makelaarskosten. Illegaal. Ze hebben me dan wel aan een huis geholpen maar wat heb ik een hekel aan makelaars.

Adreswijzigingen. Spullen verkopen die ik niet meer wil. Oude huis afzeggen. Internet overzetten. Spullen uitzoeken. Wat kan weg? Wat hebben we nodig? Hoe vaak moet je eigenlijk nieuw beddengoed kopen?

Ik kan niet slapen. Schrik telkens wakker, moet weer iets onthouden. Schrijf het op.

Mijn hoofd zit vol. Gooi het er allemaal uit. Op papier. Op mijn toetsenbord. Zo, er is weer ruimte voor nieuwe dingen die moeten gebeuren.

Zouden we leuke buren krijgen?

Delen: