Over mij

Vroeger knipte ik plaatjes uit tijdschriften en plakte ze in een schrift, schreef ik elke dag in mijn dagboek en had ik in groep 8 al een agenda terwijl ik nog geen deadlines had om er in te schrijven. Alles analoog vastleggen doe ik nog steeds (en inmiddels heb ik ook zeker meer deadlines om mijn agenda mee te vullen). Mijn kasten zijn gevuld met Moleskines, Leuchtturms en goedkope notitieboekjes van de Action en Hema.

Maar ik wil delen wat ik maak en kan moeilijk iedereen thuis uitnodigen om mijn creatieve uitspattingen te bewonderen. Dus bij deze mijn eigen online plekje waar iedereen kan lezen wat ik maak, waar ik kan laten zien wat ik heb geschreven en waar ik zo creatief kan zijn als ik wil.

En natuurlijk blijf ik ook lekker analoog, al die notitieboekjes die ik in de loop der jaren heb gespaard moeten toch gevuld worden.

Dit doe ik

Ik ben eindredacteur voor Dagblad van het Noorden én freelance journalist.

Ik schrijf persoonlijke verhalen over gewone mensen – vooral vrouwen. Ik focus me op onderwerpen die met human interest en lifestyle te maken hebben. Dat doe ik onder andere voor het Dagblad van het Noorden, VICE en de Smaak van Stad. Ik zou hier graag aan toe willen voegen dat ik, naast de columns voor deze website, ook columns schrijf voor een groot tijdschrift en dat mijn eerste boek op het punt staat om in de schappen van boekenwinkels gelegd te worden, maar zo ver is het helaas nog niet.

In tegenstelling tot de meeste journalisten noem ik Groningen mijn thuis. Ik woon er, schrijf er mijn verhalen en ben op de hoogte van alles wat er speelt. Daardoor hoor ik andere verhalen dan jonge journalisten in andere delen van het land.

Hier ben ik goed in

Schrijven over gender; alles van de representatie van vrouwen in media tot de vraag hoe vrouwen omgaan met zelfontwikkeling, (mentale) gezondheid, en verwachtingen en vooroordelen vanuit de wereld. Dit giet ik in mooie, persoonlijke verhalen – zoals vrouwen die geen moeder meer hebben over moederdag of vrouwen die vertellen hoe hun dagboek hen helpt met hun mentale problemen. Verder schrijf ik over eten en eetcultuur in Groningen, voor desmaakvanstad.nl en spui ik mijn mening graag en maak ik observaties van het dagelijks leven in columns die je hier kunt lezen.

Ik ben altijd in voor een kop thee met heel veel (chocolade)koekjes om te sparren, brainstormen en samen te werken met collega’s. Mail me of stuur een berichtje via Facebook.

 

Lees hier de journalistieke verhalen die ik al heb gemaakt.

Ga hier heen voor mijn korte verhalen

En bekijk mijn LinkedIn voor meer informatie

carleendejong.nl