Een ode aan de markt

Ik kan geen enkele reden bedenken waarom je je boodschappen niet op de markt zou halen. 

Dinsdag, vrijdag en zaterdag zijn mijn lievelingsdagen in de stad en dat heeft een simpele reden: op die dagen kan ik struinen over de markt op de Vismarkt. Wanneer het plein staat volgebouwd met kraampjes, de grond vol ligt met platgetrapte groenten en de kistjes en kartonnen dozen torenhoog staan opgestapeld, is er in het centrum geen plek waar ik liever ben.

Ik ga in elke stad waar ik kom wel naar een markt, maar heb er nog geen kunnen vinden die zo leuk is als de markt in Groningen. De mensen die net als ik wekelijks hun eten halen op de markt zullen dit herkennen. Maar Groningers die dat nog niet doen, zouden wat mij betreft de eerstvolgende marktdag op de fiets moeten springen en die parkeren naast de Vismarkt om de markt te leren kennen zoals ik die ken (neem die fiets niet mee de markt op – iedereen zal je dankbaar zijn).

Dit is wat de markt in Groningen de beste markt van Nederland maakt.

Lees verder op De Smaak van Stad

Delen: