F*ck I’m in my Twenties

Niet lang geleden kwam ik tot de conclusie dat het Echte Leven op hoge snelheid dichterbij komt. Nog maar één maand en ik ben de trotse eigenaar van een Bachelor in Letteren. En dan?

Het is inmiddels bijna een cliché, een cliché waar een hele – zeer succesvolle- Tumblr pagina en bijbehorend boek aan is gewijd. De jaren tussen 20 en 30 zijn “de jaren tussenin.” Je bent geen tiener meer waarvan het nog enigszins geaccepteerd wordt om compleet onverantwoordelijk dan wel lui bezig te zijn. Je bent ook nog geen dertiger die een gezin begint en – hopelijk – en lekkere baan met een goede carrière in het vooruitzicht heeft.

Twintigers willen kunnen feesten tot ze erbij neer vallen, hele dagen in bed blijven met een laptop vol online series non stop voor hun neus. Twintigers willen hun studie met succes afronden – maar niet te snel want dan is het studentenleven voorbij. Twintigers willen de wereld ontdekken, mensen ontmoeten, vooral niet stil zitten.

Maar he, dan komt toch af en toe, terwijl je een beetje ligt te stinken in bed, met een tosti achter de kiezen en op het punt om een nieuwe aflevering van Game of Thrones te starten, een realisatie. Misschien moet ik wat gaan doen.

Waarschijnlijk is dat dan ook de reden dat Twintigers zo ontzettend ambitieus zijn. Twintigers zijn constant op zoek naar manieren om hun cv op te leuken- bestuursjaren, semesters in het buitenland, commissies en de beste bijbanen die ervoor zorgen dat de studie bijna overbodig wordt.

Dit alles, alles wat Twintigers doen, van feesten en reizen tot full time taken in en rond het studentenleven zijn grepen in het donker. De toekomst is onduidelijk, vaak zelfs eng. Als je niet op een positieve manier weet uit te blinken wordt de toekomst alleen maar enger. Wat als je de universiteit uitrolt op het minden punt van je Twenties en dat is het enige wat je doet? Rollen zonder doel. Niet in staat om iets te vinden om de dagen mee te vullen.

Je Twenties is de periode in je leven om je hier zorgen over te maken, maar niet te veel. Want als je tussen de 20 en 30 bent mag je genieten, niet te hard werken, doen wat je leuk vindt, egoïstisch zijn (want: nog geen kinderen of ouders waar je voor moet zorgen), erachter komen waar je naartoe wil rollen, op de meest creatieve manieren.

F*ck I’m in my Twenties? Zo erg is het volgens mij niet.

 

Voor het eerst gepubliceerd op 2 juni 2015

Delen: