Een dag in Frankfurt

Frankfurt, een stad met, laten we zeggen, niet de beste reputatie in Nederland. De stad staat bekend als een zakenstad. Hoge gebouwen, belangrijke mensen, maar vooral een stad als knooppunt waar je even langs komt. Niets voor niets heb ik meerdere artikelen gelezen met de naam: Wat te zien in Frankfurt, behalve het vliegveld.

Nou heb ik tijdens mijn dag in Frankfurt het vliegveld niet gezien. Frankfurt was mijn eerste stop in mijn interrailtrip. Ik heb dus het station een paar keer gezien. En dat station beviel me wel. Zoals ik al zei in Treinreizen heeft Duitsland enorm chille treinen, maar hun stations mogen er ook zeker zijn. Lekker ruim en imposant. Ik dacht dat de glazen koepel boven de sporen iets typisch voor Berlijn is. Dat is niet zo. Frankfurt heeft het ook. En andere steden vast ook.

Mijn dag in Frankfurt was niet zoals ik mijn dagen in die andere Duitse stad – en één van mijn favoriete Europese steden – Berlijn, herinner. Laat ik Frankfurt niet af gaan kraken, maar om het de hemel in te gaan prijzen kan ik niet goed genoeg overdrijven – of liegen. In Berlijn is overal van alles te zien, er is altijd wel iets spannends aan de gang, dit heb ik niet in Frankfurt gevoeld.

Maaaar… Er waren wel wat leuke dingen. Dus wat te doen tijdens een dag in Frankfurt.

Maak een mooie lange wandeling langs de Main

De Main loopt, zoals bij zoveel steden, dwars door de stad en vanaf het centrum ben je er zo. De kade die langs het water loopt is een stukje rust naast de drukkere stad. Vanaf de kade kun je ook de Alte Brücke opgaan, een brug waar vanaf je een mooi uitzicht hebt op de Frankfurt skyline.

View this post on Instagram

Mooi weer in #Frankfurt #interrail2015 #travel

A post shared by Carleen de Jong (@carleendej) on

Römerberg

Dit plein wordt een beetje gezien als dé toeristische trekpleister van de stad. Het is een leuke weerspiegeling van typisch Duitse huisjes aan een schattig pleintje met een even schattig fonteintje. Ook zit hier het stadhuis en als je geluk hebt kun je zelfs nog genieten van een typisch, net getrouwd Duits paartje. Ga gewoon even zitten op één van de bankjes en kijk om je heen. Sowieso dat je wat leuks ziet gebeuren! Het is misschien alleen wat langer wachten dan in Berlijn!IMG_9368

Verdwaal!

Zoals eigenlijk in elke stad geldt: verdwaal gewoon lekker een keertje. Sla natuurlijk de belangrijkste winkelstraat (Zeil)  niet over, maar zodra je daarmee klaar bent, sla de zijstraatjes in, ga op zoek naar street art, bijzondere mensen, mooie architectuur (ja, ook modern kan mooi zijn) en doe net of je Duits bent.

Qua Hostel was het hostel waar ik zat trouwens erg aan te raden. Het ziet er bij binnenkomst uit als een club, maar dat is alleen de ingang. Het hostel heet United Hostel Frankfurt City Center. Deze zit in iets rauwere straat van de stad. Maar ook dit heeft haar charme. Je hoeft deze straat maar uit te lopen en je bent bij Zeil, de andere kant voor het station (ongeveer 5 minuten lopen). Maar daarnaast is het ook schoon, netjes en hangt er een rustige, veilige sfeer. Hier kun je best een nachtje of twee rustig slapen.

 

Voor het eerst gepubliceerd op 23 september 2015

Delen:

One thought on “Een dag in Frankfurt

Comments are closed.