Dit zijn de beste plekken in Groningen om eten te bestellen

Voor als je een keer iets anders wil bestellen dan pizza bij een niet nader te noemen keten.

Meer dan een jaar schrijf ik nu voor desmaakvanstad.nl recensies van bezorgmaaltijden. Thuisbezorgd.nl staat inmiddels bij mijn meest bezochte websites en de app is niet meer weg te denken van mijn telefoon. Is het te vroeg om mezelf thuisbezorgdkoningin van Groningen te noemen? I think not. Want ik mag dan wel niet de Stadjer zijn die het vaakst eten besteld, ik denk wel dat ik bij de mensen hoor die dat bij de meest verschillende restaurants doe. Ik heb namelijk nog nooit twee keer van dezelfde plek eten laten bezorgen.

Hoog tijd dus voor een lijstje met de beste bezorgrestaurants van Groningen (die overigens ook al op de website van Dagblad van het Noorden heeft gestaan én in de krant van 14 januari 2020).

Voor de dagelijkse maaltijd, maar dan beter en makkelijker: The Foodspot, Eetwinkel Zuuver

Zowel The Foodspot en Eetwinkel Zuuver zegt er te zijn voor mensen die graag een gezonde, voedzame maaltijd eten, maar in hun drukke bestaan niet altijd tijd of zin hebben om de keuken in te duiken. Bij The Foodspot vind je onder andere salades, curry’s en burgers. Eetwinkel Zuuver heeft een kleiner aanbod, met altijd een goede lasagne en wisselende andere gerechten. Op het moment van schrijven staan er bijvoorbeeld een Marokkaanse stoof, gehaktbal en stamppot op de kaart. Beide zaken hebben ook heerlijke toetjes.

Lees de hele recensies hier: Eetwinkel Zuuver en The Foodspot
Eetwinkel Zuuver bezorgt van maandag tot en met vrijdag via Thuisbezorgd en Fooddrop
The Foodspot bezorgt elke dag via hun eigen site, Thuisbezorgd, Fooddrop en UberEats

Voor een koude maaltijd vol met groente: Poké Spot, Rå – Økologisk Salatbar

Bij de ene – Poké Spot – krijg je een Hawaiiaans gerecht met Aziatische invloeden, bij de ander vind je salades met een Scandinavisch tintje. Wat ze gemeen hebben: bowls vol met lekker veel (rauwe) groente. Rå, opgericht door twee buitenlandse studenten, richt zich op onbewerkt, gezond voedsel onder het mom van: ‘Omarm de Scandinavische eenvoud van goed eten’. Bij Poké Spot krijg je – de naam zegt het al – poké bowls met verse, knapperige groenten, goed klaargemaakte toppings zoals gefrituurde garnaal en lekkere sausjes.

Lees de hele recensies hier: Poké Spot en 
Poké Spot bezorgt elke dag via Thuisbezorgd, FoodDrop en UberEats
Rå – Økologisk Salatbar bezorgt van maandag tot en met zaterdag via Thuisbezorgd, FoodDrop en UberEats

Voor een lekkere lunch: Broodje Ben, Food Matterz, FLFL

Je hebt nou eenmaal niet altijd zin in een gewoon broodje kaas of – doe eens gek – een simpele tosti. Gelukkig bezorgen vele goede lunchzaakjes ook door een groot deel van de stad. Broodje Ben heeft een uitgebreid menu met goedkope (maar lekkere) broodjes (en kijk ook eens op het menu onder het kopje ‘Ben er voor jou’), Food Matterz bezorgt alles (broodjes, yoghurt, smoothies, salades) wat ze ook in hun zaak op het menu hebben staan en bij FLFL haal je de beste falafel (gefrituurde balletjes van kikkererwten en kruiden) van de stad.

Lees hier de hele recensies: Broodje BenFood MatterzFLFL
Broodje Ben bezorgt elke dag via hun eigen website
Food Matterz bezorgt elke dag via Thuisbezorgd en FoodDrop
FLFL bezorgt van dinsdag tot en met zondag via Thuisbezorgd

Voor zoetigheden: Pure, Smooth Brothers

Wie dacht dat je alleen echte maaltijden thuis kunt laten bezorgen: nee, de bezorgwereld is nog een beetje mooier en uitgebreider dan dat. Taartjes, donuts, ijs, smoothies: ook de zoetekauw hoeft de deur niet meer uit. Bij Pure bestelden wij een proeverij van taartjes, maar je vindt er ook verschillende soorten yoghurt, smoothies, donuts en warme dranken. Bij Smooth Brothers specialiseren ze zich in (een heleboel) smoothies, en dat doen ze goed. Ook hebben ze een selectie bowls en broodjes.

Lees hier de hele recensies: PureSmooth Brothers
Pure bezorgt elke dag via Thuisbezorgd
Smooth Brothers bezorgt elke dag via FoodDrop

Voor een avond gevuld met gewoon goed eten, op de bank: De Olijfboom, Taj Mahal, Chef Piri Piri

Drie van onze favorieten voor een goede, uitgebreide maaltijd. Traiterie en ouzerie De Olijfboom kennen de meeste Stadjers wel. Hier kun je dus niet alleen échte Griekse maaltijden – zoals moussaka, pita’s, exochiko en soutzoukakia – ophalen, maar je kunt ze ook laten bezorgen. Ook Indiaas restaurant Taj Mahal is een oude bekende. Curry’s zijn perfect om te laten thuisbezorgen, omdat ze alleen maar lekkerder worden als ze een tijdje staan. De rit zal dus geen negatief effect hebben op het eten. Bij Chef Piri Piri hebben ze fantastische malse kip met een knapperig korstje van de gril en bijgerechten die daar goed bij passen.

Lees hier de hele recensies: De OlijfboomTaj MahalChef Piri Piri
De Olijfboom bezorgt van dinsdag tot en met zaterdag via Thuisbezorgd en Fooddrop
Taj Mahal bezorgt van dinsdag tot en met zondag via FoodDrop en UberEats
Chef Piri Piri bezorgt elke dag via Thuisbezorgd en FoodDrop

Delen: