Het Beste van Groningen #1

Sinds ongeveer 3 jaar, mijn hele bachelor, woon ik al in Groningen. Maar nog beter: ik woon al mijn hele leven in de provincie Groningen. Het is dus al zo lang me ik kan herinneren Mijn Stad. Het is de plek waar ik mijn eerste feestjes heb meegemaakt, mijn eerste alcohol heb genuttigd, mijn middelbare school diploma heb gehaald, binnenkort mijn bachelor diploma zal halen en toch wel het belangrijkste: vele zonnige en minder zonnige middagen met veel plezier heb doorgebracht. Het is dan ook de enige stad waar ik me echt helemaal thuis voel. Ik zal hier niet mijn hele leven wonen, maar voor nu vind ik het hier nog heel fijn.

Vandaar dat ik best durf te zeggen dat ik een groot deel van de beste plekjes best durf aan te wijzen. De lijst zal zich wel blijven ontwikkelen, vandaar dat ik expres “#1” achter de titel heb gezet. Dat houdt ruimte voor verbetering 🙂

1. Mijn favorietste plekje van de stad is zeker het Noorderplantsoen

Op dit moment is het nog mijn achtertuin, geen idee hoe lang nog, maar in het Plantsoen zal ik altijd blijven chillen. Vooral op warme dagen is dit echt het hart van de stad. Groningen is echt een studentenstad en in het Plantsoen wordt dit vaak zo duidelijk! Het park bestaat uit veel verschillende velden en vijvers en ook loopt er een doorgaande weg doorheen voor fietser en wandelaars, dus rustig is het nooit.

Het leukste aan het plantsoen is om er hele middagen te liggen met stokbrood, radlertjes, chips en meloen om er vervolgens ’s avonds te gaan eten (BBQ!) Sowieso dat je dan vergeet dat je eigenlijk nog moet leren voor dat tentamen voor volgende week

Tip Elk jaar in Augustus vind het (deels) gratis Performing Arts Festival Noorderzon plaats in het Plantsoen. Dan transformeert het park in één groot festivalterrein met super veel podia en nog veel meer sfeer. Ik vind het echt een aanrader en ga er zeker nog eens een aparte blog over schrijven. Voor nu: zie de site

2. Ook ga ik graag zo vaak mogelijk naar De Markt

Elke dinsdag, vrijdag en zaterdag is er markt op de Vismarkt in het centrum. Heerlijk om overheen te struinen en groenten, fruit en kruiden in te slaan. De markt past zich uiteraard aan aan de seizoen, dus in de zomer koop je lekker goedkoop maïskolven, op dit moment zijn de asperges in de aanbieding en ook heb ik in de zomer eens een impulsaankoop van 5 kilo druiven voor 1 euro gedaan. Dat was vrij zwaar fietsen, geloof me.

3. Als het te heet is voor het Plantsoen fiets ik graag wat verder naar het Hoornsemeer

Bij het Hoornsemeer kun je super chill een hele dag doorbrengen, bruin worden, ijsjes eten en zwemmen. Je moet er dus wel wat verder voor fietsen, maar daar krijg je heel veel voor terug. Verzamel wat friends, zorg dat iedereen de hele dag niks hoeft en ga, als je er klaar mee bent aan het eind van de middag naar de winkel om een uitgebreide BBQ samen te stellen. Want een mens kan niet vaak genoeg BBQ’en.

 

Voor het eerst gepubliceerd op 31 mei 2015

Delen: